Galeriler

İleri Derecede Kemik Kaybı Olan Çenelerde Alternatif Tedavi Yaklaşımı: All-On-4 Konsepti

İleri derecede kemik kaybı görülen hastalarda yapılan kemik hacmini artırma yöntemleri sıklıkla kullanılmasına rağmen, tedavi sürelerinin uzun olması, ek maliyet gereksinimi, hasta konforunun azalması ve komplikasyon riskinin artması alternatif tedavi ihtiyacını doğurdu. Peki, bu yeni konseptin çene kemiğindeki erimelere nasıl çözüm sunuluyor?

İleri derecede kemik kaybı görülen hastalarda yapılan kemik hacmini artırma yöntemleri sıklıkla kullanılmasına rağmen, tedavi sürelerinin uzun olması, ek maliyet gereksinimi, hasta konforunun azalması ve komplikasyon riskinin artması alternatif tedavi ihtiyacını doğurdu. Peki, bu yeni konseptin çene kemiğindeki erimelere nasıl çözüm sunuluyor? İleri derecede kemik kaybı görülen hastalarda yapılan kemik hacmini arttırma yöntemleri sıklıkla kullanılmasına rağmen, tedavi sürelerinin uzun olması, ek maliyet gereksinimi, hasta konforunun azalması ve komplikasyon riskinin artması alternatif tedavi ihtiyacını doğurdu. Bu soruna kısa sürede ve uygun maliyetle çözümü ”All-on-4” konsepti sunuyor. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Doğanay, bu yeni konseptin çene kemiğindeki erimelere nasıl çözüm sunduğunu anlattı. Çene kemiğindeki erimeler ÇENE KEMİĞİNDEKİ SORUNLARA ALTERNATİF TEKNİKLERLE ÇÖZÜM SUNULUYOR! Çene kemiğindeki erimelere artık alternatif tekniklerle çözümler sunulabiliyor.

Erken dönem diş kayıpları, uzun süredir devam eden dişsizlik ya da hareketli protezlerin uzun süre kullanılmasının çene kemiklerindeki erime sürecini hızlandırdığını ve bu durumun özellikle çenenin arka bölgelerine implant yerleştirilmesini zorlaştırdığını kaydeden Doç. Dr. Özge Doğanay, ileri derecede kemik kaybı olan dişsiz çenelerde yer alan damar-sinir, burun ve sinüs boşlukları gibi önemli anatomik yapılara zarar vermeden ideal boyutlarda implant yapabilmek için ek cerrahi girişimlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İmplant Bu gibi olgularda, ikinci bir bölgeden hastanın kendi kemiği alınarak hacim arttırma işlemlerinin yapılabildiğini ifade eden Doç. Dr. Doğanay, “Ancak bu tür uygulamalar, maliyetin artması, tedavi süresinin uzaması ve cerrahinin kompleks hale gelmesi gibi dezavantajlar içeriyor. Bu nedenle çok aşamalı cerrahi prosedürlere alternatif teknikler geliştirildi. Diş kayıpları yaşayan ya da tamamen dişsiz kalan hastalar için uygulanan “All-On-4″ konsepti, çene kemiğinde çeşitli nedenlerle oluşan kayıplar için ek cerrahilere gereksinimi azaltarak implant yapılabilmesini mümkün kılıyor” dedi.

“All-On-4” konsepti PROTEZLER AYNI GÜN TAKILABİLİYOR All-On-4 konseptini “toplam tedavi masrafları göz önünde tutulduğunda nispeten daha az maliyetle gerçekleştirilebilen hızlandırılmış bir tedavi yöntemi” olarak tanımlayan Doç. Dr. Özge Doğanay, “All-On-4, ileri derecede kemik erimesi olan dişsiz hastalarda sinüs kaldırma, kemik ekleme operasyonları gibi ileri cerrahi yöntemlere olan ihtiyacı azaltarak 2 adet düz, 2 adet açılı implantın yerleştirilip, uygun koşullarda aynı gün protezlerin takılabildiği bir yöntemdir.

Bu uygulamada, açılı implantların yerleştirilmesi ile önemli anatomik yapılara zarar vermeden mevcut kemik en iyi şekilde kullanılarak uzun dönemli başarı elde edilebiliyor. Açılı yerleştirilen implantlar sayesinde daha az sayıda implant kullanılarak 12 adet diş yapılabiliyor. Ayrıca, bu konsept ile hemen yükleme kriterlerine sahip hastalarda cerrahiyi takiben geçici protezler hazırlanarak hasta dişli bir şekilde taburcu edilebiliyor” ifadelerini kullandı. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Doğanay

karadeniz'ın Haber ve Yaşam Portalı Güncel gündem olmuş haberler, galeriler ve videolar için takip edebilir siniz?

Bu İçeriğe Emojiyle Tepki Ver!

İlgili Mesajlar

36'den 1

Bu Habere Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/krdnzne2/public_html/wp-content/litespeed/css/4811584aaf1426aeaa68607ef66961cd.css.tmp): Failed to open stream: No such file or directory in /home/krdnzne2/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:121 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler() #1 /home/krdnzne2/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(121): md5_file() #2 /home/krdnzne2/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(778): LiteSpeed\Optimizer->serve() #3 /home/krdnzne2/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(307): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url() #4 /home/krdnzne2/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(240): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/krdnzne2/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): LiteSpeed\Optimize->finalize() #6 /home/krdnzne2/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters() #7 /home/krdnzne2/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/core.cls.php(462): apply_filters() #8 [internal function]: LiteSpeed\Core->send_headers_force() #9 /home/krdnzne2/public_html/wp-includes/functions.php(5309): ob_end_flush() #10 /home/krdnzne2/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all() #11 /home/krdnzne2/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters() #12 /home/krdnzne2/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action() #13 /home/krdnzne2/public_html/wp-includes/load.php(1144): do_action() #14 [internal function]: shutdown_action_hook() #15 {main} thrown in /home/krdnzne2/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 121